دوره 32، شماره 299: هفته چهارم مهرماه 1393:1388-1395

اثر عصاره‌ی هیدروالکلی دارچین بر تشنج القا شده توسط استریکنین در موش سوری

سبا قادرخانی, محمد رامان مولودی, اسماعیل ایزدپناه, راشد محمدی, امین رستمی, پیام خماند, کامبیز حسن‌زاده

چکیده


مقدمه: تشنج، تخلیه‌های الکتریکی غیر طبیعی گروهی از نورون‌های مغزی است که به طور موقت باعث اختلال در عملکرد طبیعی مغز می‌شود. دارچین از جمله گیاهان دارویی است که در طب سنتی چین و هند به خواص آرام‌بخشی آن اشاره شده است. در این مطالعه، به بررسی اثرات عصاره‌ی هیدروالکلی دارچین بر تشنج القا شده توسط استریکنین پرداخته شد.

روش‌ها: در این مطالعه، 40 سر موش سوری در محدوده‌ی وزنی g 35-25، به طور تصادفی انتخاب گردیدند و در پنج گروه 8تایی قرار گرفتند. گروه‌های مورد مطالعه، تحت تزریق صفاقی حامل عصاره (DMSO یا Dimethyl sulfoxide + سالین)، عصاره‌ی هیدروالکلی دارچین (mg/kg 100، 200 و 400) و دیازپام (mg/kg 10) جهت شاهد مثبت، قرار گرفتند. در تمامی گروه‌ها، پس از نیم ساعت استریکنین (mg/kg 5/1) تزریق و تأخیر در شروع تشنج، مدت زمان تشنج و میزان مرگ و میر، ثبت گردید.

یافته‌ها: عصاره‌ی دارچین زمان شروع تشنج در گروه‌های دریافت کننده‌ی دوز mg/kg 200 و 400 را نسبت به گروه شاهد به طور معنی‌داری به تأخیر انداخت. همچنین در حیوانات دریافت کننده‌ی عصاره با این دوزها، حملات تشنجی به ترتیب به میزان 0/25 و 5/37 درصد کاهش یافت. به علاوه، درصد فراوانی مرگ و میر ناشی از تشنج القایی به وسیله‌ی استریکنین در مقایسه با گروه شاهد کاهش نشان داد.

نتیجه‌گیری: عصاره‌ی هیدروالکلی دارچین در پیشگیری از تشنج القا شده توسط استریکنین مؤثر می‌باشد.

 


واژگان کلیدی


عصاره‌ی هیدروالکلی؛ دارچین؛ استریکنین؛ موش سوری؛ تشنج

تمام متن:

PDF

مراجع


Mcneil O. About epilepsy center. Epilepsy Care 2005; 19 (2): 1-2.

Katzung B, Masters S, Trevor A. Basic and clinical pharmacology. 12th ed. New York, NY: McGraw-Hill Medical; 2012. p. 399-422.

Kasper DL, Braunwald E, Hauser S, Longo D, Jameson JL, Fauci AS. Harrison's Principles of Internal Medicine. 16th ed. New York, NY: McGraw-Hill Professional; 2004.p. 2357-72.

Connolly AM, Northcott E, Cairns DR, McIntyre J, Christie J, Berroya A, et al. Quality of life of children with benign rolandic epilepsy. Pediatr Neurol 2006; 35(4): 240-5.

Karceski SC. Seizure medications and their side effects. Neurology 2007; 69(22): E27-E29.

Khan A, Safdar M, Ali Khan MM, Khattak KN, Anderson RA. Cinnamon improves glucose and lipids of people with type 2 diabetes. Diabetes Care 2003; 26(12): 3215-8.

Shen Y, Fukushima M, Ito Y, Muraki E, Hosono T, Seki T, et al. Verification of the antidiabetic effects of cinnamon (Cinnamomum zeylanicum) using insulin-uncontrolled type 1 diabetic rats and cultured adipocytes. Biosci Biotechnol Biochem 2010; 74(12): 2418-25.

Ouattara B, Simard RE, Holley RA, Piette GJ, Begin A. Antibacterial activity of selected fatty acids and essential oils against six meat spoilage organisms. Int J Food Microbiol 1997; 37(2-3): 155-62.

Brahmachari S, Jana A, Pahan K. Sodium benzoate, a metabolite of cinnamon and a food additive, reduces microglial and astroglial inflammatory responses. J Immunol 2009; 183(9): 5917-27.

Duke JA. Handbook of medicinal herbs. 2nd ed. Boca Raton, FL: CRC Press; 2002. p. 99-113.

Avicenna. The Canon of medicine. Trans. Shrafkandi A. 1st ed. Tehran, Iran: Soroush Press; 2008. p. 116. [In Persian].

Aynehchi Y. Pharmacognosy and medicinal plant of Iran. 1st ed. Tehran, Iran: Tehran University Publication; 1986. p. 261-2. [In Persian].

Liao BC, Hsieh CW, Liu YC, Tzeng TT, Sun YW, Wung BS. Cinnamaldehyde inhibits the tumor necrosis factor-alpha-induced expression of cell adhesion molecules in endothelial cells by suppressing NF-kappaB activation: effects upon IkappaB and Nrf2. Toxicol Appl Pharmacol 2008; 229(2): 161-71.

Moattar F, Shams Ardakani MR. Civil works of Hakim Seyed Esmaeil Jorjani. In: Moattar F, Shams Ardakani MR, Mosadegh M, Safizadeh F, Jafari M. Proceedings of Congress of Honouring Hakim Seyed Esmaeil Jarjani; 2002; Tehran, Iran: Iranian Academy of Medical Sciences; 2002. p. 17-9.

Willis WD. Role of neurotransmitters in sensitization of pain responses. Ann N Y Acad Sci 2001; 933: 142-56.

Chen SJ, Wang MH, Chen IJ. Antiplatelet and calcium inhibitory properties of eugenol and sodium eugenol acetate. Gen Pharmacol 1996; 27(4): 629-33.

Cho JS, Kim TH, Lim JM, Song JH. Effects of eugenol on Na+ currents in rat dorsal root ganglion neurons. Brain Res 2008; 1243: 53-62.

Hashemi A, Nayebi A, Sadegi MR, Faramarzi A, Delazar A, Rezazadeh H. Study of the methanolic extract of Peganum seeds on convulsion induced by strychnine in Swiss mice. Pharm Sci 2009; 15(3): 257-62.

Kar DM, Rout SK, Moharana L, Majumdar S. Evaluation of anticonvulsant activity of hydroalcoholic extract of Mussaenda philippica on animals. Journal of Acute Disease 2014; 3(1): 46-50.

Ong ES. Extraction methods and chemical standardization of botanicals and herbal preparations. J Chromatogr B Analyt Technol Biomed Life Sci 2004; 812(1-2): 23-33.

Jayaprakasha GK, Rao LJ. Chemistry, biogenesis, and biological activities of Cinnamomum zeylanicum. Crit Rev Food Sci Nutr 2011; 51(6): 547-62.

Javed I, Faisal I, Rahman Z, Khan MZ, Muhammad F, Aslam B, et al. Lipid lowering effect of Cinnamomum zeylanicum in hyperlipidaemic albino rabbits. Pak J Pharm Sci 2012; 25(1): 141-7.

Ranasinghe P, Jayawardana R, Galappaththy P, Constantine GR, de Vas GN, Katulanda P. Efficacy and safety of 'true' cinnamon (Cinnamomum zeylanicum) as a pharmaceutical agent in diabetes: a systematic review and meta-analysis. Diabet Med 2012; 29(12): 1480-92.

Jayaprakasha GK, Negi PS, Jena BS, Jagan Mohan Rao L. Antioxidant and antimutagenic activities of Cinnamomum zeylanicum fruit extracts. Journal of Food Composition and Analysis 2007; 20(3-4): 330-6.

Mathew S, Abraham TE. Studies on the antioxidant activities of cinnamon (Cinnamomum verum) bark extracts, through various in vitro models. Food Chemistry 2006; 94(4): 520-8.

Ranjbar A, Ghasmeinezhad S, Zamani H, Malekirad AA, Baiaty A, Mohammadirad A, et al. Antioxidative stress potential of cinnamomum zeylanicum in humans: a comparative cross-sectional clinical study. Therapy 2006; 3(1): 113-7.

Atta AH, Alkofahi A. Anti-nociceptive and anti-inflammatory effects of some Jordanian medicinal plant extracts. J Ethnopharmacol 1998; 60(2): 117-24.

Cao H, Urban JF, Jr., Anderson RA. Cinnamon polyphenol extract affects immune responses by regulating anti- and proinflammatory and glucose transporter gene expression in mouse macrophages. J Nutr 2008; 138(5): 833-40.

Arzi A, Sarkaki A, Aghel N, Nazari Z, Saeidnejad S. Study of analgesic effect of hydroalcoholic extract of cinammom. Sci Med J 2011; 10(3): 271–9.

Guenette SA, Ross A, Marier JF, Beaudry F, Vachon P. Pharmacokinetics of eugenol and its effects on thermal hypersensitivity in rats. Eur J Pharmacol 2007; 562(1-2): 60-7.

Chao LK, Hua KF, Hsu HY, Cheng SS, Lin IF, Chen CJ, et al. Cinnamaldehyde inhibits pro-inflammatory cytokines secretion from monocytes/macrophages through suppression of intracellular signaling. Food Chem Toxicol 2008; 46(1): 220-31.

Muller M, Pape HC, Speckmann EJ, Gorji A. Effect of eugenol on spreading depression and epileptiform discharges in rat neocortical and hippocampal tissues. Neuroscience 2006; 140(2): 743-51.




Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0

This work is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 Unported License which allows users to read, copy, distribute and make derivative works for non-commercial purposes from the material, as long as the author of the original work is cited properly.