نوع مقاله : مقاله های پژوهشی
نویسندگان
1
استادیار، گروه بیماریهای زنان و مامایی، دانشکدهی پزشکی، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد نجفآباد، اصفهان، ایران
2
استادیار، گروه بیماریهای زنان و زایمان، دانشکدهی پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی اصفهان، اصفهان، ایران
3
دانشجوی پزشکی، دانشکدهی پزشکی، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد نجف آباد، اصفهان، ایران
4
ماما، دفتر پژوهشی، بیمارستان شهید بهشتی، دانشگاه علوم پزشکی اصفهان، اصفهان، ایران
چکیده
مقدمه: حاملگی با تغییرات مشخص در متابولیسم کلسیم همراه است. در طی حاملگی، جذب کلسیم از لولهی گوارش با غلظتهای بالای ویتامین D افزایش مییابد. ویتامین D در بارداری سبب افزایش HPL (Human placental lactogen) و hCG (Human chorionic gonadotropin)، استروژن و پروژسترون در یک جفت رسیده میشود و کمبود آن، سبب افزایش پرهاکلامپسی، دیابت حاملگی، دندان درد، آنمی، واژینوز باکتریال و در نوزاد سبب صرع پس از زایمان، کاهش رشد داخل رحمی، زایمان زودرس، استئومالاسی، ریکتز نوزادی و کرانیوتابس میگردد.روشها: این مطالعه به صورت مقطعی و با طرح توسعهای در زنان باردار سه ماههی اول (هفتهی 12) مراجعه کننده به بیمارستانهای آموزش شریعتی و الزهرا (س) در سال 92-1391 صورت گرفت. بازهی زمانی انجام پژوهش 1 سال و تعداد 280 فرد در طی محاسبهی آماری در نظر گرفته شدند. روش جمعآوری نمونه آسان بود و برای هر نمونه، در طی سه ماههی اول بارداری، آزمایش ویتامین D 25/1 2(OH) درخواست شد. سطح سرمی ویتامین D با دستگاه E-lex's و روش الکتروکمی لومینسانس (ECLIA یا Electro-chemi luminescence immuno assay) اندازهگیری شد و اطلاعات مربوط به دریافت مکمل توسط مادران، وضعیت عمومی سلامت، مصرف دارو در طی بارداری، وزن قبل از حاملگی، وزن سه ماههی اول بارداری، سن مادر، محل زندگی، وضعیت دریافت مکمل ویتامین D، سطح هموگلوبین مادر، بروز عفونت واژینوز باکتریال و دندان درد در طی سه ماههی اول بارداری از طریق پرسشنامه جمعآوری شد. کلیهی دادهها در نرمافزار SPSS با آزمونهای t مستقل و 2χ تحلیل گردید.یافتهها: سطح ویتامین D در 280 خانم باردار، nmol/dl 80-1 بود. ویتامین D در 4 گروه با کمبود شدید (nmol/dl 20-0)، متوسط (nmol/dl 40-20) و خفیف (nmol/dl 60-40) ویتامین D و طبیعی (بالای nmol/dl 60) مورد بررسی قرار گرفت و ارتباط معنیداری بین سطح ویتامین D با عوامل وابسته به دست آمد. نتیجهگیری: در مادرانی که ویتامین D کمتری داشتند، میزان بروز آنمی، واژینوز باکتریال و دندان درد بیشتر بود.
کلیدواژهها
عنوان مقاله [English]
Valuation of Vitamin D Level at the End of First Trimester and its Relation with Anemia, Bacterial Vaginosis, and Toothache in Pregnant Mothers
نویسندگان [English]
-
Soheyla Riahinejad
1
-
Hatav Ghasemi-Tehrani
2
-
Elham Alipour-Hafshejani
3
-
Mojdeh Ghasemi
4
-
Farshad Nourizadeh-Dehkordi
3
1
Assistant Professor, Department of Obstetrics and Gynecology, School of Medicine, Najafabad Branch, Islamic Azad University, Isfahan, Iran
2
Assistant Professor, Department of Obstetrics and Gynecology, School of Medicine, Isfahan University of Medical Sciences, Isfahan, Iran
3
Student of Medicine, School of Medicine, Najafabad Branch, Islamic Azad University, Isfahan, Iran
4
Midwife, Research Office, Shahid Beheshti Hospital, Isfahan University of Medical Sciences, Isfahan, Iran
چکیده [English]
Background: Pregnancy is associated with significant changes in calcium metabolism. During pregnancy, calcium absorption increases through the digestive tube and with high concentration of vitamin D. During pregnancy, vitamin D increases human placental lactogen (HPL), human chorionic gonadotropin (hCG), estrogen and progesterone in a ripe placenta, and its deficiency during pregnancy increases preeclampsia, gestational diabetes, toothache, anemia and bacterial vaginosis in mother, and may cause postpartum seizures, preterm labor (PTL), small for gestational age (SGA), intrauterine growth restriction (IUGR), osteomalacia, infantile rickets, and craniotabes in newborn infants.Methods: This cross-sectional study with a developmental plan was conducted in the first trimester of pregnancy (week 12) on the women referred to Shariati and Alzahra Teaching Hospitals, Isfahan, Iran, in 2012-2013. The study was done in a range of one year and 280 individuals were selected after statistical calculation. Sample collection method was convenient and for each sample, Vit D (OH) 125 was requested during the first trimester of pregnancy. Vitamin D level was measured using E-lex's and Electrochemi-luminescence method (ECLIA), and information related to supplements received by the mothers, general situation of health, use of medicine during pregnancy, pre-pregnancy weight, first trimester weight, maternal age, place of living, receiving vitamin D, maternal hemoglobin level, bacterial vaginosis infection, and toothache in the first trimester were collected through a questionnaire.Findings: Vitamin D level in 280 pregnant women ranged from 1 to 80 nmol/dl. Vitamin D deficiency was examined in four groups of severe (0-20 nmol/dl), moderate (20-40 nmol/dl), and mild deficiency (40-60 nmol/dl) and normal (higher than 60 nmol/dl), and a significant relationship was observed between vitamin D level and associated factors.Conclusion: In this study, anemia, bacterial vaginosis and toothache were more observed in the mothers with low levels of vitamin D.
کلیدواژهها [English]
-
Vitamin D
-
Anemia
-
Bacterial vaginosis
-
Pregnancy