@article { author = {Kargar, Mohammad and Dianati, Peyman and Homayoon, Maryam}, title = {Evolution of Virulence Genes and Antibiotic Resistance of Enterohemorrhagic Escherichia coli Isolated from Hamburger by Multiplex PCR in Shiraz}, journal = {Journal of Isfahan Medical School}, volume = {29}, number = {148}, pages = {977-987}, year = {2011}, publisher = {Isfahan University of Medical Sciences}, issn = {1027-7595}, eissn = {1735-854X}, doi = {}, abstract = {Background: Escherichia coli O157:H7 have emerged as pathogens that can cause food-borne infections and severe illnesses in humans, such as hemorrhagic colitis (HC), hemolytic uremic syndrome (HUS). Since this bacterium is transferred by the foodstuff, especially hamburger it is called "hamburger bacteria". The aim of this study was isolation and identification of E.coli O157:H7 from hamburger samples in Shiraz, Isfahan.Methods: In this cross- sectional study, 320 samples of Hamburger were collected and enriched in TSB with novobiocin medium in 37ºC temperature. Fermentation of sorbitol and lactose and activities of β-glucoronidase of separated bacteria were examined by using the SMAC and VRBA media and choromoagar medium. Then the existence of E.coli O157:H7 was confirmed with the specific antiserum. At the end existence of virulence genes and antibiotic resistance strains were tested with multiplex PCR and disk diffusion methods.Findings: Out of all examined samples, 259 (80.93%) sorbitol negative bacteria were separated. From which 227 (87.64%) had ability of lactose fermentation. Then by using biochemical tests, 192 samples (84.58%) were identified as E.coli. Also the rate of recognition of MUG negative and E.coli O157:H7 were 50.00% and 3.43% respectively. By evaluation of virulence markers, eae and stx1 genes were identified in 3 samples and eae, stx1 and stx2 identified in 1 sample. Also in 1 sample only hly gene was detected. All isolated strains were resistant to most antibiotics.  Conclusion: Since this bacterium is an high risk pathogene and hamburger was a common source in recent outbreak, monitoring of all kinds of meat products is recommended. }, keywords = {Enterohemorrhagic Escherichia coli,Antibiotic Resistance,Multiplex PCR,Hamburger}, title_fa = {بررسی ژن‌های ویرولانس و مقاومت آنتی‌بیوتیکی سویه‌های انتروهموراژیک اشریشیا کلی در نمونه‌های همبرگر دست ساز با روش Multiplex PCR در شهرستان شیراز}, abstract_fa = {مقدمه: اشریشیا کلی O157:H7 یکی از عوامل اصلی ایجاد کننده‌ی بیماری‌های منتقل شونده به وسیله‌ی مواد غذایی در انسان است که بیماری‌هایی مانند کولیت هموراژیک و سندرم اورمی همولیتیک را ایجاد می‌کند. به دلیل انتقال این باکتری از طریق مواد غذایی به ویژه همبرگر به آن باکتری همبرگر می‌گویند. هدف از این پژوهش، جداسازی و شناسایی مارکر‌های بیماری‌زای سویه‌های اشریشیاکلی O157:H7 از نمونه‌های همبرگر در شهرستان شیراز بود.روش‌ها: این پژوهش به صورت مقطعی و توصیفی بر روی320 نمونه‌ی همبرگر جمع‌‌آوری شده از چهار منطقه‌ی شیراز انجام شد. نمونه‌ها پس از غنی سازی در محیط TSB واجد نووبیوسین در دمای 37 درجه‌ی سانتی‌گراد مورد بررسی قرار گرفتند. سپس از محیط CT-SMAC و VRBA به منظور بررسی تخمیر سوربیتول و لاکتوز و از محیط کروموآگار برای بررسی فعالیت بتاگلوکورونیدازی باکتری‌های جدا شده استفاده شد. با استفاده از آنتی سرم اختصاصی، وجود باکتری اشریشیاکلی O157 تأیید گردید. در نهایت وجود ژن‌های بیماری‌زا با استفاده از Multiplex PCR و مقاومت آنتی‌بیوتیکی سویه‌ها با روش دیسک دیفیوژن بررسی شد.یافته‌ها: از مجموع نمونه‌های مورد بررسی 259 باکتری سوربیتول منفی (93/80 درصد) جداسازی گردید که از این تعداد 227 باکتری (64/87 درصد) توانایی تخمیر لاکتوز را داشتند. سپس به کمک روش‌های بیوشیمیایی 192 نمونه (58/84 درصد) به عنوان اشریشیا کلی شناسایی شدند. همچنین میزان جداسازی اشریشیا کلی MUG منفی (50 درصد) و اشریشیا کلی O157 (43/3 درصد) بود. با ارزیابی مارکر‌های بیماری‌زایی، در 3 نمونه ژن‌های stx1 و eae، در یک نمونه ژن‌های stx1، eae و stx2و در یک نمونه تنها ژن hly شناسایی شد. تمامی سویه‌های جدا شده به اکثر آنتی‌بیوتیک‌ها مقاوم بودند.نتیجه‌گیری: به دلیل شدت بیماری‌زایی این باکتری و انتقال آن توسط مواد غذایی خام به ویژه همبرگر، انجام مطالعات بیشتر بر روی سایر مواد غذایی گوشتی پیشنهاد می‌گردد.}, keywords_fa = {انتروهموراژیک اشریشیاکلی,مقاومت آنتی‌بیوتیکی,Multiplex PCR,همبرگر}, url = {https://jims.mui.ac.ir/article_13478.html}, eprint = {https://jims.mui.ac.ir/article_13478_bf1d1e3474e90689086927ccb83df8ae.pdf} }