%0 Journal Article %T تأثیر عصاره‌ی الکلی پیاز (cepa Allium)، لعل کوهستان (Oliveria decumbens Vent) و سنبلک (Muscari neglectum) بر رشد تریکوموناس واژینالیس در شرایط In vitro %J مجله دانشکده پزشکی اصفهان %I دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی-درمانی استان اصفهان %Z 1027-7595 %A فخریه کاشان, زهره %A اربابی, محسن %A دلاوری, مهدی %A هوشیار, حسین %A تقی‌زاده, محسن %D 2014 %\ 12/22/2014 %V 32 %N 310 %P 1958-1992 %! تأثیر عصاره‌ی الکلی پیاز (cepa Allium)، لعل کوهستان (Oliveria decumbens Vent) و سنبلک (Muscari neglectum) بر رشد تریکوموناس واژینالیس در شرایط In vitro %K تریکوموناس واژینالیس %K عصاره‌ی الکلی %K لعل کوهستان %K پیاز %K سنبلک %R %X مقدمه: تریکوموناس واژینالیس تک یاخته‌ی تاژک‌دار بیماری‌زای دستگاه ادراری- تناسلی انسان است. هر ساله بیش از 170 میلیون نفر در دنیا به این بیماری انگلی مبتلا می‌گردند. با توجه به عوارض جانبی مترونیدازول به عنوان داروی رایج این بیماری، در این مطالعه اثر عصاره‌ی الکلی پیاز (cepa Allium)، لعل کوهستان (Oliveria decumbens Vent) و کلاغک یا سنبلک (neglectum Muscari) بر رشد انگل تریکوموناس واژینالیس در شرایط آزمایشگاهی در سال 1392 بررسی گردید.روش‌ها: این تحقیق با طراحی تجربی به صورت برون‌تنی روی ایزوله‌های تریکوموناس واژینالیس جدا شده از بیماران مراجعه کننده به 5 مرکز بهداشتی- درمانی کاشان در سال 1392 صورت گرفت. تأثیر غلظت‌های مختلف از عصاره‌های الکلی پیاز، لعل کوهستان، کلاغک یا سنبلک با غلظت‌های 5/12، 25، 50، 100، 200، 400، 800 و 1000 میکروگرم بر میلی‌لیتر بر رشد تروفوزوئیت‌های تریکوموناس واژینالیس در 12، 24 و 48 ساعت پس از کشت سنجیده شد. همچنین تأثیر مترونیدازول به عنوان شاهد مثبت در غلظت‌های 025/0، 050/0، 100/0، 200/0 و 400/0 میکروگرم بر میلی‌لیتر بر انگل مورد بررسی قرار گرفت. در همه‌ی موارد، تأثیر عصاره‌ها و دارو با شمارش و مقایسه‌ی تعداد انگل زنده و مرده با استفاده از رنگ‌آمیزی تریپان بلو محاسبه گردید. داده‌ها با استفاده از آزمون آنالیز آماری ANOVA (Analysis of variance) تجزیه و تحلیل شد.یافته‌ها: عصاره‌های الکلی پیاز، لعل کوهستان، کلاغک یا سنبلک بر رشد تروفوزوئیت‌های تریکوموناس واژینالیس اثر ممانعت کنندگی دارد. 50IC (Half maximal inhibitory concentration) عصاره‌های الکلی گیاهان مورد بررسی و مترونیدازول 24 ساعت پس از کشت به ترتیب برای عصاره‌ی الکلی لعل کوهستان 8/101، عصاره‌ی الکلی پیاز 3/572، عصاره‌ی الکلی سنبلک 4/329 و برای مترونیدازول 0326/0 میکروگرم بر میلی‌لیتر محاسبه گردید.نتیجه‌گیری: عصاره‌های الکلی پیاز، لعل کوهستان و کلاغک یا سنبلک اثر ضد تریکوموناسی دارند. خصوصیات ضد تریکوموناسی عصاره‌ی الکلی لعل کوهستان، به مراتب بیشتر از عصاره‌ی الکلی پیاز و سنبلک می‌باشد. تحقیقات بیشتر بر روی اجزای تشکیل دهنده‌ی هر یک از عصاره‌ها جهت مطالعات بعدی لازم می‌باشد.  %U https://jims.mui.ac.ir/article_14485_9203feca6b1f48802f9316c2878f112c.pdf