%0 Journal Article %T بررسی اثر مصرف مخلوط سیر و آبلیمو بر قند خون ناشتا، فشار خون و نمایه‌ی توده‌ی بدن در افراد مبتلا به هایپرلیپیدمی %J مجله دانشکده پزشکی اصفهان %I دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی-درمانی استان اصفهان %Z 1027-7595 %A اصلانی, نگار %A انتظاری, محمدحسن %A مقصودی, زهرا %A عسکری, غلامرضا %D 2015 %\ 02/20/2015 %V 32 %N شماره 320 ویژه نامه (طب مکمل) %P 2491-2500 %! بررسی اثر مصرف مخلوط سیر و آبلیمو بر قند خون ناشتا، فشار خون و نمایه‌ی توده‌ی بدن در افراد مبتلا به هایپرلیپیدمی %K سیر %K آبلیمو %K هایپرلیپیدمی %K فشار خون %K نمایه‌ی توده‌ی بدن %R %X مقدمه: از دیرباز اعتقاد زیادی به نقش سیر در کاهش فشار خون وجود داشته است. اما، مطالعه‌ای که به بررسی اثر مصرف مخلوط سیر و آبلیمو بر فشار خون پرداخته باشد، انجام نشده بود. مطالعه‌ی حاضر، با هدف بررسی اثر مصرف مخلوط سیر و آبلیمو بر میزان قند خون ناشتا، فشار خون و نمایه‌ی توده‌ی بدن انجام شد.روش‌ها: در این مطالعه، 120 نفر از بیماران 65-30 ساله‌ی مبتلا به هایپرلیپیدمی تازه تشخیص داده شده، انتخاب و به طور تصادفی، به 4 گروه مساوی تقسیم شدند. گروه اول، روزانه 20 گرم سیر و 1 قاشق غذاخوری آبلیمو، گروه دوم، روزانه 20 گرم سیر و گروه سوم، روزانه 1 قاشق غذاخوری آبلیمو، 2 ساعت پس از شام دریافت کردند و گروه چهارم طی مداخله، سیر و آبلیمو دریافت نکردند. در ابتدا و انتهای مطالعه، میزان قند خون ناشتا، فشار خون و نمایه‌ی توده‌ی بدن اندازه‌گیری شد.یافته‌ها: مصرف مخلوط سیر و آبلیمو پس از 8 هفته توانست فشار خون سیستولیک و دیاستولیک و نمایه‌ی توده‌ی بدن را نسبت به گروه آبلیمو و گروه شاهد به طور معنی‌داری کاهش دهد که البته این کاهش نسبت به گروه سیر معنی‌دار نبود. همچنین، مصرف مخلوط سیر و آبلیمو تأثیر معنی‌داری در قند خون ناشتا نداشت.نتیجه‌گیری: مخلوط شدن سیر با آبلیمو نمی‌تواند اثر بهتری نسبت به مصرف سیر به تنهایی داشته باشد. پیشنهاد می‌شود، مطالعات دیگری نیز با روش‌های متفاوت در این زمینه انجام شود و پس از اطمینان از کارایی، این فراورده در دسترس افراد قرار گیرد.  %U https://jims.mui.ac.ir/article_14550_4afb04feb9006d10fced2dc425cace7c.pdf