%0 Journal Article %T اثرات نگهداری نمونه‌ی مایع منی در حرارت 6-4 درجه‌ی سانتی‌گراد بر روی حرکت، بقا و دناتوره شدن DNA اسپرم %J مجله دانشکده پزشکی اصفهان %I دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی-درمانی استان اصفهان %Z 1027-7595 %A ناطقیان, زهره %A دشتی, غلامرضا %A بقا زاده, شکوفه %A گلشن ایرانپور, فرهاد %D 2016 %\ 11/21/2016 %V 34 %N 401 %P 1181-1186 %! اثرات نگهداری نمونه‌ی مایع منی در حرارت 6-4 درجه‌ی سانتی‌گراد بر روی حرکت، بقا و دناتوره شدن DNA اسپرم %K دناتوره شدن DNA %K نگهداری اسپرم %K اسپرم %R %X مقدمه: DNA اسپرم پستانداران، متراکم‌ترین DNA یوکاریوتیک است و این DNA متراکم می‌تواند در مقابل عوامل مختلف شیمیایی و محیطی مقاومت کند. از آن جایی که به طور معمول، مرگ سلولی معادل مرگ هسته و دناتوره شدن DNA اسپرم تلقی می‌شود، هدف از این مطالعه، بررسی تأثیر نگهداری نمونه‌ی شسته شده‌ی مایع منی در یخچال (6-4 درجه‌ی سانتی‌گراد) بر درصد بقا، حرکت کل و تمامیت DNA اسپرم مردان نورموزواسپرم و بررسی هم‌زمانی مرگ سلولی با دناتوره شدن DNA آن بود.روش‌ها: در این مطالعه‌ی تجربی، 13 نمونه‌ی مایع منی مردان نورموزواسپرم دو بار در محیط کشت Ham’s F10 شسته شد. این نمونه‌ها به مدت 12 روز در حرارت 6-4 درجه‌ی سانتی‌گراد نگهداری شدند. در روزهای صفر (بلافاصله پس از نمونه‌گیری)، 1، 2، 5، 7 و 12، درصد اسپرم‌های زنده، متحرک و دارای DNA دو رشته‌ای اندازه‌گیری گردید. بقا و تمامیت DNA اسپرم‌ها به ترتیب با استفاده از رنگ‌آمیزی Eosin‐Nigrosin و رنگ‌آمیزی Acridine orange اندازه‌گیری شدند.یافته‌ها: میزان بقا و حرکت کل اسپرم‌ها به طور معنی‌داری در طی 12 روز نگهداری نمونه‌ها در یخچال کاهش یافت (05/0 > P). بر خلاف بقا و حرکت اسپرم‌ها، تمامیت DNA تا پایان 12 روز نگهداری، تغییر معنی‌‌داری نداشت.نتیجه‌گیری: این مطالعه پیشنهاد می‌کند که تمامیت DNA اسپرم حتی پس از 12 روز نگهداری نمونه‌ی مایع منی در یخچال حفظ می‌گردد %U https://jims.mui.ac.ir/article_15061_d097645d25c4b29f7d4adf3e4a2bbf22.pdf