%0 Journal Article %T پاسخ سطوح سرمی آتروژین-1 و عامل رشد شبه انسولین-1 به مصرف شیر کم ‌چرب متعاقب انجام یک جلسه فعالیت ورزشی تناوبی شدید در وضعیت ناشتایی در مردان جوان دارای اضافه وزن %J مجله دانشکده پزشکی اصفهان %I دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی-درمانی استان اصفهان %Z 1027-7595 %A حسن‌آبادی, سمیرا %A ثاقب‌جو, مرضیه %A محمدنیا احمدی, محسن %D 2016 %\ 12/21/2016 %V 34 %N 408 %P 1406-1413 %! پاسخ سطوح سرمی آتروژین-1 و عامل رشد شبه انسولین-1 به مصرف شیر کم ‌چرب متعاقب انجام یک جلسه فعالیت ورزشی تناوبی شدید در وضعیت ناشتایی در مردان جوان دارای اضافه وزن %K فعالیت ورزشی تناوبی شدید %K ناشتایی %K شیر کم‌ چرب %K آتروژین-1 %K عامل رشد شبه انسولین-1 %R %X مقدمه: هدف از انجام مطالعه‌ی حاضر، بررسی پاسخ سطوح سرمی آتروژین-1 و عامل رشد شبه انسولین-1 به مصرف شیر کم ‌چرب به دنبال انجام یک جلسه فعالیت ورزشی تناوبی شدید در وضعیت ناشتایی در مردان جوان بود.روش‌ها: 10 مرد جوان دارای اضافه وزن با میانگین سنی 71/1 ± 50/20 سال و شاخص توده‌ی بدنی 80/2 ± 08/28 کیلوگرم بر مترمربع، به صورت تصادفی انتخاب شدند. آزمودنی‌ها در دو جلسه‌ی فعالیت ورزشی در دو روز نامتوالی شرکت نمودند. فعالیت ورزشی هر جلسه، شامل چهار نوبت اجرای آزمون Wingate ۳۰ ثانیه‌ای با 5/4 دقیقه استراحت فعال بین نوبت‌ها بود. با این تفاوت که در جلسه‌ی دوم، بلافاصله پس از انجام تمرین، آزمودنی‌ها 500 میلی‌لیتر شیر کم ‌چرب نوشیدند. نمونه‌گیری خون، قبل از تمرین، 5، 90 و 180 دقیقه پس از انجام فعالیت ورزشی انجام گرفت. داده‌ها با استفاده از آزمون Repeated measures ANOVA و آزمون تعقیبی Bonferroni correction تحلیل شد. 05/0 > P به عنوان سطح معنی‌داری در نظر گرفته شد.یافته‌ها: سطح سرمی آتروژین-1 به دنبال فعالیت ورزشی در هر دو جلسه تغییر معنی‌داری نداشت (05/0 < P). سطح سرمی عامل رشد شبه انسولین-1 پس از 90 دقیقه (04/0 = P) و 180 دقیقه (02/0 = P) پس از فعالیت ورزشی در جلسه بدون مصرف شیر کاهش معنی‌داری یافت؛ در حالی که مصرف شیر با جلوگیری از کاهش سطح عامل رشد شبه انسولین-1، باعث عدم تغییر معنی‌دار این متغیر به دنبال فعالیت ورزشی شد (05/0 < P).نتیجه‌گیری: به نظر می‌رسد مصرف شیر کم ‌چرب بلافاصله پس از فعالیت ورزشی در حالت ناشتایی، با جلوگیری از کاهش عوامل رشد، می‌تواند به حفظ توده‌ی عضلانی کمک نماید. %U https://jims.mui.ac.ir/article_15102_e04d5d4bf2f3e1be5a51edb2bc2c8e98.pdf