%0 Journal Article %T بررسی تأثیر عصاره‌ی انار در بیان پروتئین کلاژن نوع II، نشانگر ویژه‌ی غضروف در روند کندروژنز سلول‌های بنیادی %J مجله دانشکده پزشکی اصفهان %I دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی-درمانی استان اصفهان %Z 1027-7595 %A کتانی, مهری %A ذوالفقاری, بهزاد %A سلیمانی, میترا %A والیانی, علی %A هاشمی‌بنی, بتول %D 2017 %\ 12/22/2017 %V 35 %N 453 %P 1540-1545 %! بررسی تأثیر عصاره‌ی انار در بیان پروتئین کلاژن نوع II، نشانگر ویژه‌ی غضروف در روند کندروژنز سلول‌های بنیادی %K کندروژنز %K سلول‌های بنیادی %K انار %K کلاژن نوع II %R 10.22122/jims.v35i453.8822 %X مقدمه: بافت غضروف، فاقد عروق و اعصاب است و قابلیت ترمیم ندارد. در مهندسی بافت غضروف، از سلول‌های بنیادی و عوامل رشد استفاده می‌شود. در این مطالعه، تأثیر عصاره‌ی انار به عنوان عامل غضروف‌ساز سلول‌های بنیادی مشتق از بافت چربی بررسی گردید.روش‌ها: سلول‌های بنیادی مشتق از چربی انسانی، سومین پاساژ سلولی در محیط کشت القای کندروژنیک در داربست فیبرین به مدت 2 هفته تحت تأثیر عصاره‌ی انار کشت داده شدند. روش‌های (3-(4,5-Dimethylthiazol-2-yl)-2,5-Diphenyltetrazolium Bromide (MTT) و Western blot برای بررسی سلول‌های تمایز یافته به کار رفت.یافته‌ها: سلول‌های بنیادی تحت تأثیر عصاره‌ی انار به کندروسیت تمایز یافتند و تولید کلاژن نوع II توسط سلول‌های متمایز شده به اثبات رسید.نتیجه‌گیری: عصاره‌ی انار، یک القا کننده‌ی مناسب جهت بیان پروتئین کلاژن نوع II در سلول‌های بنیادی مشتق از چربی است. %U https://jims.mui.ac.ir/article_15406_3b31fe87cb3ffa3abc309814257ce005.pdf