%0 Journal Article %T رفتارهای تغذیه‌ای نامطلوب در کودکان و نوجوانان استان اصفهان در سال 1394 %J مجله دانشکده پزشکی اصفهان %I دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی-درمانی استان اصفهان %Z 1027-7595 %A بابک, آناهیتا %A فرج زادگان, زیبا %A مساح, محمد رضا %A حیدری, کمال %A امیدی, راضیه %A شاه‌ثنایی, آرمین‌دخت %D 2018 %\ 01/21/2018 %V 35 %N 460 %P 1812-1822 %! رفتارهای تغذیه‌ای نامطلوب در کودکان و نوجوانان استان اصفهان در سال 1394 %K رفتارهای تغذیه‌ای %K کودک %K نوجوان %K ایران %K میان وعده %R 10.22122/jims.v35i460.8915 %X مقدمه: تغذیه‌ی نامناسب و چاقی در کودکان به یک مشکل جهانی تبدیل شده است. رفتارهای تغذیه‌ای، یکی از عوامل مؤثر در چاقی کودکان به حساب می‌آید و در این بین، وعده‌ی غذایی صبحانه و میان وعده‌های غذایی، از اهمیت خاصی برخوردار است. پژوهش حاضر، با هدف تعیین فراوانی نسبی رفتارهای تغذیه‌ای نامطلوب در کودکان و نوجوانان استان اصفهان طراحی و اجرا گردید.روش‌ها: در این مطالعه، رفتارهای تغذیه‌ای 2305 نفر از دانش‌آموزان مقاطع ابتدایی و راهنمایی، از طریق تکمیل پرسش‌نامه توسط پرسشگران مورد سنجش قرار گرفت.یافته‌ها: بر اساس این مطالعه، 3/92 درصد از دانش‌آموزان از وعده‌ی غذایی صبحانه برخوردار بودند. 8/91 درصد از دانش‌آموزان علاوه بر وعده‌ی صبحانه، از میان وعده‌های غذایی نیز در برنامه‌ی غذایی خود برخوردار بودند و محل تهیه‌ی میان وعده 5/78 درصد در منزل، 1/12 درصد از بوفه‌ی مدرسه، 0/7 درصد از مغازه‌های اطراف مدرسه و حدود 0/1 درصد از دست‌فروشان بود. مادران دانش‌آموزان، در بیشتر موارد (7/61 درصد) مسؤول تهیه‌ی میان وعده بودند.نتیجه‌گیری: بررسی رفتارهای تغذیه‌ای نوجوانان، نشان دهنده‌ی کیفیت نامناسب تغذیه‌ی نوجوانان به خصوص در میان وعده، در عین آگاهی قابل قبول از آن است. خانواده در انتخاب و بروز این رفتارها نقش اصلی را دارند. همین مهم، لزوم توجه بیشتر به نقش خانواده در این زمینه را مشخص می‌کند. %U https://jims.mui.ac.ir/article_15453_0699d0514ced36e342cac83a816593bd.pdf