%0 Journal Article %T مقایسه‌ی فراوانی رفتارهای تغذیه‌ای در میانسالان مبتلا به دیابت در مقایسه با افراد سالم در شهر اصفهان %J مجله دانشکده پزشکی اصفهان %I دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی-درمانی استان اصفهان %Z 1027-7595 %A بابک, آناهیتا %A خلیلی‌نژاد مطلق, راضیه %A افشارمهر, نسرین %D 2022 %\ 06/22/2022 %V 40 %N 670 %P 295-299 %! مقایسه‌ی فراوانی رفتارهای تغذیه‌ای در میانسالان مبتلا به دیابت در مقایسه با افراد سالم در شهر اصفهان %K دیابت نوع 2 %K تغذیه %K میانسالی %R 10.48305/jims.v40.i670.0295 %X مقاله پژوهشیمقدمه: دیابت، یکی از بیماری‌های مزمن شایع در بزرگسالان است که با بسیاری از فاکتورها از جمله نوع تغذیه ارتباط دارد. در این مطالعه بر آن شدیم تا به بررسی مقایسه‌ای توزیع فراوانی رفتارهای تغذیه‌ای در میانسالان مبتلا به دیابت با افراد سالم بپردازیم.روش‌ها: این مطالعه‌ی مقطعی، بر روی میانسالان مراجعه‌کننده به مراکز خدمات جامع سلامت شهر اصفهان (افراد 59-30 سال) در سال 95-1394 انجام گرفت. دو گروه دارای دیابت (245 نفر) و بدون دیابت (735 نفر) به شیوه‌ی در دسترس انتخاب شدند و فاکتورهای تغذیه‌ای در آن‌ها مقایسه شد.یافته‌ها: در مبتلایان به دیابت، مصرف مطلوب لبنیات کمتر است. بر اساس نتایج Logistic regression، مصرف نامطلوب میوه و سبزی، لبنیات، روغن و نوشیدنی‌های گازدار با شانس بیشتر ابتلا به دیابت همراه است (نسبت شانس به ترتیب برابر با 1/97، 26/97، 6/4 و 2/01).نتیجه‌گیری: تغییر الگوی تغذیه‌ای در جوامع می‌تواند شانس ابتلا به بیماری دیابت را افزایش دهد. البته به مطالعات بیشتری جهت بررسی فاکتور‌های خطر در بیماران مبتلا به دیابت نیاز است. %U https://jims.mui.ac.ir/article_24330_1ee5d901f8d32b4c3c0d92e66fc94046.pdf