TY - JOUR ID - 12959 TI - فعالیت ضد قارچی Myrtus Communis L بر ضد ایزوله‌های بالینی آسپرژیلوس JO - مجله دانشکده پزشکی اصفهان JA - JIMS LA - fa SN - 1027-7595 AU - محمدی, رسول AU - میرهندی اصفهانی, سید حسین AU - شادزی, شهلا AU - معطر, فریبرز AD - دانشجوی دکترای تجصصی رشته‌ی قارچ شناسی، دانشگاه تربیت مدرس، تهران، ایران AD - دانشیار قارچ شناسی پزشکی، دانشکده‌ی پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی تهران، تهران، ایران AD - استاد قارچ شناسی، دانشکده‌ی پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی اصفهان، اصفهان، ایران AD - استاد فارماکوگنوزی، دانشکده‌ی داروسازی، دانشگاه علوم پزشکی اصفهان، اصفهان، ایران Y1 - 2008 PY - 2008 VL - 26 IS - 89 SP - 105 EP - DO - N2 -   مقدمه:   چکیده آسپرژیلوزیس عفونت قارچی فرصت‌طلبی است که به وسیله‌ی گونه‌های مختلف قارچ آسپرژیلوس پدید می‌آید. تظاهرات بالینی و شدت بیماری بستگی به شرایط فیزیولوژیک بدن میزبان، اندامهای گرفتار شده و گونه‌های مختلف آسپرژیلوس دارد. مورد برگ‌های خشک شده‌ی گیاه Myrtus communis L است که بخش دارویی این گیاه را تشکیل می دهند. برگ‌های این گیاه دارای 2- 5/1 درصد اسانس می‌باشند که این اسانس دارای اثرات ضد میکروبی می‌باشد. روش‌ها: در این پژوهش از روش broth microdilution استفاده شد؛ بدین ترتیب که اسانس گیاه با استفاده از دستگاه Clevenger استخراج و در گوده‌های میکروپلیت بر ایزوله‌ها اثر داده شد و سپس از روی کدورت پدید آمده در گوده‌ها MIC آنها محاسبه گردید. یافته‌ها: تعداد نمونه‌ها بیست و شش عدد بود که پنج ایزوله تا رقت 8/1 (4/1 = MIC) هشت ایزوله تا رقت 16/1 (8/1 = MIC)، ده ایزوله تا رقت 32/1 (16/1 = MIC)، سه ایزوله تا رقت 64/1 (32/1 = MIC) اسانس رشد نکردند. نتیجه‌گیری: با توجه به این که اسانس گیاه مورد، بر روی همه ایزوله‌های به کار رفته در این پژوهش مؤثر بود، از این رو بررسی خواص ضد قارچی آن در شرایط Invivo، اثر pH و دما بر خواص ضد میکروبی این اسانس توصیه می‌گردد. واژگان کلیدی: مورد، آسپرژیلوس، فعالیت ضد قارچی، اسانس. UR - https://jims.mui.ac.ir/article_12959.html L1 - https://jims.mui.ac.ir/article_12959_da682e4df74c64188b3ec70fc427f247.pdf ER -