TY - JOUR ID - 15406 TI - بررسی تأثیر عصاره‌ی انار در بیان پروتئین کلاژن نوع II، نشانگر ویژه‌ی غضروف در روند کندروژنز سلول‌های بنیادی JO - مجله دانشکده پزشکی اصفهان JA - JIMS LA - fa SN - 1027-7595 AU - کتانی, مهری AU - ذوالفقاری, بهزاد AU - سلیمانی, میترا AU - والیانی, علی AU - هاشمی‌بنی, بتول AD - دانشجوی کارشناسی ارشد، گروه علوم تشریحی، دانشکده‌ی پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی اصفهان، اصفهان، ایران AD - استاد، گروه فارماکوگنوزی، دانشکده‌ی داروسازی و علوم دارویی و مرکز تحقیقات علوم دارویی، دانشگاه علوم پزشکی اصفهان، اصفهان، ایران AD - استادیار، گروه علوم تشریحی، دانشکده‌ی پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی اصفهان، اصفهان، ایران AD - دانشیار، گروه علوم تشریحی، دانشکده‌ی پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی اصفهان، اصفهان، ایران Y1 - 2017 PY - 2017 VL - 35 IS - 453 SP - 1540 EP - 1545 KW - کندروژنز KW - سلول‌های بنیادی KW - انار KW - کلاژن نوع II DO - 10.22122/jims.v35i453.8822 N2 - مقدمه: بافت غضروف، فاقد عروق و اعصاب است و قابلیت ترمیم ندارد. در مهندسی بافت غضروف، از سلول‌های بنیادی و عوامل رشد استفاده می‌شود. در این مطالعه، تأثیر عصاره‌ی انار به عنوان عامل غضروف‌ساز سلول‌های بنیادی مشتق از بافت چربی بررسی گردید.روش‌ها: سلول‌های بنیادی مشتق از چربی انسانی، سومین پاساژ سلولی در محیط کشت القای کندروژنیک در داربست فیبرین به مدت 2 هفته تحت تأثیر عصاره‌ی انار کشت داده شدند. روش‌های (3-(4,5-Dimethylthiazol-2-yl)-2,5-Diphenyltetrazolium Bromide (MTT) و Western blot برای بررسی سلول‌های تمایز یافته به کار رفت.یافته‌ها: سلول‌های بنیادی تحت تأثیر عصاره‌ی انار به کندروسیت تمایز یافتند و تولید کلاژن نوع II توسط سلول‌های متمایز شده به اثبات رسید.نتیجه‌گیری: عصاره‌ی انار، یک القا کننده‌ی مناسب جهت بیان پروتئین کلاژن نوع II در سلول‌های بنیادی مشتق از چربی است. UR - https://jims.mui.ac.ir/article_15406.html L1 - https://jims.mui.ac.ir/article_15406_3b31fe87cb3ffa3abc309814257ce005.pdf ER -