TY - JOUR ID - 16261 TI - مروری بر عوامل محیطی گسترش ویروس کرونا و نقش نیروهای بهداشتی در پیشگیری آن JO - مجله دانشکده پزشکی اصفهان JA - JIMS LA - fa SN - 1027-7595 AU - اکبری, مرضیه AU - دهقانی, روح‌اله AU - حمامیان زواره, فاطمه AD - گروه مهندسی بهداشت محیط، دانشکده‌ی بهداشت، دانشگاه علوم پزشکی کاشان، کاشان، ایران AD - استاد، مرکز تحقیقات عوامل اجتماعی مؤثر بر سلامت و گروه مهندسی بهداشت محیط، دانشکده‌ی بهداشت، دانشگاه علوم پزشکی کاشان،کاشان، ایران Y1 - 2021 PY - 2021 VL - 39 IS - 646 SP - 798 EP - 807 KW - بهداشت KW - ویروس کرونا KW - انتقال KW - تأثیرات محیطی DO - 10.22122/jims.v39i646.14380 N2 - مقدمه: ویروس کرونا (Coronavirus) دارای قابلیت انتقال بالایی بوده، راه‌های متنوعی برای انتقال آن مطرح است. نیروهای بهداشتی باید همه‌ی راه‌های احتمالی انتقال را مورد توجه قرار دهند. بنابراین، مطالعه حاضر با هدف بررسی نقش عوامل محیطی در گسترش ویروس کرونا انجام گرفت.روش‌ها: این مطالعه به صورت مروری سیستماتیک به انجام رسید. مقالات، ابتدا با توجه به عنوان مرتبط با اهداف پژوهش انتخاب شده، سپس چکیده مقالات مطالعه و مقالات مرتبط تفکیک شدند. در نهایت با بررسی کامل مقالات، پژوهش‌های مرتبط با اهداف این مطالعه انتخاب گردید. در مجموع، تعداد 245 منبع مرور و در نهایت، 63 منبع انتخاب شد.یافته‌ها: ویروس کرونا از مسیرهای مختلف ممکن است منتقل شود. سطوح بی جان، آب و فاضلاب، هوا و دست‌های آلوده از این نظر اهمیت دارد. ویروس کرونا ممکن است روزها تا هفته‌ها در آب آلوده به مدفوع ناقل ویروس کرونا باقی بماند. بیشترین غلظت ویروس کرونا در هوای اتاق بیمارهای آلوده به ویروس بوده است. ویروس کرونا تا مدت‌ها در آب آلوده به مدفوع ناقل کرونا باقی می‌ماند و ممکن است به  افراد دیگر از این طریق منتقل شود.نتیجه‌گیری: برای جلوگیری از شیوع ویروس کرونا، تهویه‌ی مناسب، ضدعفونی اماکن عمومی، رعایت فاصله‌ی اجتماعی، توجه به بهداشت آب و پسماند و بهداشت فردی باید مورد توجه قرار گیرد. توجه به امر پیشگیری، دغدغه‌ی اصلی نیروهای بهداشتی است و به نقش این نیروها به عنوان اهرم اصلی در پیشگیری باید بیشتر توجه شود. UR - https://jims.mui.ac.ir/article_16261.html L1 - https://jims.mui.ac.ir/article_16261_6b8192a27e8c3ea524f03d8a74ffb7b4.pdf ER -