نوع مقاله : مقاله های پژوهشی
نویسندگان
1
دانشجوی کارشناسی ارشد، مرکز تحقیقات امنیت غذایی و گروه تغذیهی جامعه، دانشکدهی تغذیه و علوم غذایی و کمیتهی تحقیقات دانشجویی، دانشگاه علوم پزشکی اصفهان، اصفهان، ایران
2
دانشجوی دکتری، مرکز تحقیقات امنیت غذایی و گروه تغذیهی جامعه، دانشکدهی تغذیه و علوم غذایی، دانشگاه علوم پزشکی اصفهان، اصفهان، ایران
3
استادیار، مرکز تحقیقات امنیت غذایی و گروه صنایع غذایی، دانشکدهی تغذیه و علوم غذایی، دانشگاه علوم پزشکی اصفهان، اصفهان، ایران
4
مرکز تحقیقات امنیت غذایی و گروه صنایع غذایی، دانشکدهی تغذیه و علوم غذایی، دانشگاه علوم پزشکی اصفهان، اصفهان، ایران
5
دانشیار، گروه بیهوشی و مراقبتهای ویژه، دانشکدهی پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی اصفهان، اصفهان، ایران
6
استاد، گروه داخلی، دانشکدهی پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی اصفهان، اصفهان، ایران
7
استاد، مرکز تحقیقات امنیت غذایی و گروه تغذیهی جامعه، دانشکدهی تغذیه و علوم غذایی، دانشگاه علوم پزشکی اصفهان، اصفهان، ایران
8
استاد، مرکز تحقیقات امنیت غذایی و گروه تغذیهی جامعه، دانشکدهی تغذیه و علوم غذایی، دانشگاه علوم پزشکی اصفهان، اصفهان و گروه تغذیهی جامعه، دانشکدهی علوم تغذیه و رژیم شناسی، دانشگاه علوم پزشکی تهران، تهران، ایران
چکیده
مقدمه: سوء تغذیه، یکی از مشکلات عمده در بیماران بستری در بخش مراقبتهای ویژه است. انتخاب محلول تغذیهای مناسب به منظور فراهم ساختن انرژی و مواد مغذی مورد نیاز آنها، بسیار حایز اهمیت است. مطالعهی حاضر، با هدف مقایسهی کیفیت دو نوع از محلولهای تغذیهی رودهای (دستی و تجاری) و بررسی توانایی آنها در تأمین نیازهای تغذیهای بیماران بستری در بخش مراقبتهای ویژه، به انجام رسید.روشها: این مطالعه، بر روی 150 بیمار تغذیه شده با محلولهای گاواژ دستی و 120 بیمار تغذیه شده با محلولهای گاواژ تجاری انجام گرفت. مواد مغذی نمونههای محلولهای گاواژ دستی و تجاری، بر اساس گزارش آزمایشگاه مشخص شد. اطلاعات کیفی شامل سن، جنس و علت بستری از پروندهی بیماران ثبت گردید. همچنین، مقادیر مربوط به قد، وزن، دور بازو، نمرهی شاخص Acute Physiology and Chronic Health Evaluation II (APACHE II)، نیازها و دریافتهای تغذیهای بیماران اندازهگیری شد. تحلیل دادهها با استفاده از نرمافزار SPSS انجام گرفت.یافتهها: مقادیر تمامی مواد مغذی در محلولهای گاواژ تجاری بیشتر بود. هر چند این تفاوت در مورد انرژی، پروتئین، کربوهیدارت، فسفر و کلسیم معنیدار نبود. دریافتهای تغذیهای (انرژی، درشت مغذی و ریز مغذی) در بیماران تغذیه شده با محلولهای گاواژ تجاری بیشتر بود (001/0 > P). انرژی، کربوهیدارت و چربی مورد نیاز در بیماران تغذیه شده با محلولهای گاواژ تجاری تأمین شد، اما پروتئین دریافتی کمتر از مقدار مورد نیاز آنها بود. در بیماران تغذیه شده با محلولهای گاواژ دستی، فقط چربی مورد نیاز و دریافتی تفاوت معنیداری نداشت، اما بقیهی مقادیر دریافتی کمتر از مقادیر مورد نیاز بیماران بود (001/0 > P).نتیجهگیری: محتویات انرژی و مواد مغذی در محلولهای گاواژ تجاری، بیشتر از محلولهای گاواژ دستی است و بهتر میتواند نیازهای تغذیهای بیماران را تأمین کند
کلیدواژهها
عنوان مقاله [English]
Evaluation of Nutritional Status in Patients Fed Enteral Nutrition Solutions (Commercial and Non-Commercial) and Comparison of Nutrient Contents in These Solutions
نویسندگان [English]
-
Nahid Ramezani-Jolfaie
1
-
Mohammad Hossein Rouhani
2
-
Maryam Mirlohi
3
-
Mina Babashahi
4
-
Saeid Abbasi
5
-
Peyman Adibi
6
-
Ahmad Esmaillzadeh
7
-
Leila Azadbakht
8
1
MSc Student, Food Security Research Center AND Department of Community Nutrition, School of Nutrition and Food Sciences AND Student Research Committee, Isfahan University of Medical Sciences, Isfahan, Iran
2
PhD Candidate, Food Security Research Center AND Department of Community Nutrition, School of Nutrition and Food Sciences, Isfahan University of Medical Sciences, Isfahan, Iran
3
Assistant Professor, Food Security Research Center AND Department of Food Science and Technology, School of Nutrition and Food Sciences, Isfahan University of Medical Sciences, Isfahan, Iran
4
Food Security Research Center AND Department of Food Science and Technology, School of Nutrition and Food Sciences, Isfahan University of Medical Sciences, Isfahan, Iran
5
Associate Professor, Department of Anesthesiology and Critical Care, School of Medicine, Isfahan University of Medical Sciences, Isfahan, Iran
6
Professor, Department of Internal Medicine, School of Medicine, Isfahan University of Medical Sciences, Isfahan, Iran
7
Professor, Food Security Research Center AND Department of Community Nutrition, School of Nutrition and Food Sciences, Isfahan University of Medical Sciences, Isfahan, Iran
8
Professor, Food Security Research Center AND Department of Community Nutrition, School of Nutrition and Food Science, Isfahan University of Medical Sciences, Isfahan AND Department of Community Nutrition, School of Nutritional Sciences and Dietetics, Tehran University of Medical Sciences, Tehran, Iran
چکیده [English]
Background: Malnutrition is a major problem in patients admitted to the intensive care unit (ICU). Choosing a proper enteral nutrition solution to provide their energy and nutrients requirements are very important. The present study aimed to compare the quality of commercial and non-commercial enteral nutrition solutions and evaluate their ability to meet nutritional needs of ICU patients.Methods: This study was performed among 150 patients fed non-commercial enteral nutrition solutions and 120 patients fed commercial enteral nutrition solutions. Qualitative information such as age, sex and admission diagnosis was recorded from patient’s chart. Also the data regarding height, weight, arm circumference, Acute Physiology and Chronic Health Evaluation II (APACHE II) score and nutritional needs and intakes were measured. Data analysis was performed by SPSS software.Findings: Although all values of nutrients in commercial enteral nutrition solutions was more than non-commercial enteral nutrition solutions, these differences regarding energy, protein, carbohydrates, phosphorus and calcium were not statistically significant. Nutritions delivered (energy, macro and micronutrients) in patients fed commercial enteral nutrition solutions was higher (P < 0.001). Energy, carbohydrate and fat required in patients fed commercial enteral nutrition solutions has been provided, but protein intake was less than the required amount. In patients fed non-commercial enteral nutrition solutions only values of fat requirement and fat intake was not significantly different, but other delivered amounts was less than the required amounts (P < 0.001).Conclusion: The contents of energy and nutrients in the commercial enteral nutrition solutions are more than the non-commercial enteral nutrition solutions. They can better meet the nutritional needs of patients.
کلیدواژهها [English]
-
Malnutrition
-
Enteral nutrition solutions
-
Nutritional status
-
Intensive care unit (ICU) patients