نوع مقاله : مقاله های پژوهشی
نویسندگان
1
داروساز، کمیتهی تحقیقات دانشجویی، دانشکدهی داروسازی و علوم دارویی، دانشگاه علوم پزشکی اصفهان، اصفهان، ایران
2
دانشیار بیماریهای کلیه (بالغین)، گروه داخلی، دانشکدهی پزشکی، مرکز تحقیقات بیماریهای کلیه، دانشگاه علوم پزشکی اصفهان، اصفهان، ایران
3
استادیار، گروه علوم تغذیهی بالینی، دانشکدهی تغذیه و علوم غذایی، دانشگاه علوم پزشکی اصفهان، اصفهان، ایران
4
دانشیار، متخصص داروسازی بالینی، گروه داروسازی بالینی و خدمات دارویی، دانشکدهی داروسازی و علوم دارویی، مرکز تحقیقات بیماریهای کلیه، دانشگاه علوم پزشکی اصفهان، اصفهان، ایران
5
مرکز تحقیقات گیاهان دارویی باریج، کاشان، ایران
چکیده
مقاله پژوهشی
مقدمه: بیماری مزمن کلیوی به صورت از بین رفتن تدریجی عملکرد کلیهها شناخته میشود. کاشکسی در اثر التهابات سیستمیک و میزان زیاد استرس اکسیداتیو در این بیماران به وجود میآید. شربت اشتهاآور باریج که حاوی عصارهی انار، افشرهی نعنا و عسل میباشد، با هدف افزایش اشتها تولید شده است. در این مطالعه، اثر این شربت بر روی بهبود شاخصهای تنسنجی و کاهش کاشکسی در بیماران تحت دیالیز صفاقی بررسی گردید.
روشها: در این کارآزمایی بالینی تصادفی، 54 بیمار وارد مطالعه شدند. شربت اشتهاآور باریج با دوز یک پیمانه (۵ میلیلیتر) سه بار در روز، قبل از هر وعده غذا برای بیماران گروه مورد به مدت دو ماه تجویز گردید. شاخصهایی مانند سطح آلبومین و تریگلیسیرید سرم، میزان اشتها، میانگین تودهی عضلانی و وزن واقعی بدن در ابتدا و انتهای مطالعه اندازهگیری شدند.
یافتهها: میزان اشتها، سطح سرمی آلبومین و میانگین تودهی عضلانی در گروه دریافتکنندهی شربت پس از دو ماه به طور معنیدار افزایش یافت؛ همچنین کاهش معنیدار سطح سرمی تریگلیسرید در این گروه مشاهده شد.
نتیجهگیری: مصرف شربت اشتهاآور باریج اسانس در بیماران تحت دیالیز صفاقی که دچار کاشکسی بودند، توانست اشتها را افزایش داده و فاکتورهای بیولوژیک مرتبط با کاشکسی، از جمله سطح سرمی آلبومین و میانگین تودهی عضلانی را بهبود بخشد. با این حال، تأثیر دارو بر روی شاخصهای هدف این مطالعه، نیازمند صرف زمان است و مسلماً انجام مطالعه با طول مدت بیشتر، نتایج دقیقتری را به همراه خواهد داشت.
کلیدواژهها
عنوان مقاله [English]
The Effect of Herbal Extracts Containing Punica granatum, Mentha spicata, and Honey on Weight and Cachexia Indices in Peritoneal Dialysis Patients
نویسندگان [English]
-
Niloofar Fazel
1
-
Firouzeh Moeinzadeh
2
-
Mohammad Hossein Rouhani
3
-
Shirinsadat Badri
4
-
Leila Mohammad Taghizadeh Kashani
5
1
Pharmacy Students, Pharmacy Students’, Research Committee, School of Pharmacy and Pharmaceutical Sciences, Isfahan University of Medical Sciences, Isfahan, Iran
2
Associate Professor, Department of Internal Medicine, School of Medicine, Isfahan Kidney Diseases Research Center, Isfahan University of Medical Sciences, Isfahan, Iran
3
Assistant Professor, Department of Clinical Nutrition, School of Nutrition and Food Sciences, Isfahan University of Medical Sciences, Isfahan, Iran
4
Associate Professor, Department of Clinical Pharmacy and Pharmacy Practice, School of Pharmacy and Pharmaceutical Sciences, Isfahan Kidney Diseases Research Center, Isfahan University of Medical Sciences, Isfahan, Iran
5
Medicinal Plant Research Center of Barij, Kashan, Iran
چکیده [English]
Background: Chronic kidney disease (CKD) is defined as a gradual decline in kidney function. CKD could be manifested by nausea, vomiting, and loss of appetite. Cachexia results from systemic inflammation and oxidative stress in CKD patients. Some drugs used for cachexia have adverse effects like increased risk of death due to edema, thromboembolism, and sarcopenia with long-term uses. Nowadays, Appetizer Barij Essence Syrup®, which contains the extract of Punica granatum, Mentha spicata, and honey, has been used to enhance appetite. In this paper, we studied the effect of this syrup on weight, anthropometric markers, and cachexia in peritoneal dialysis patients.
Methods: Fifty-four patients were enrolled in this randomized clinical trial. The 5ml syrup was administered
3 times a day before meals to the patients in the intervention group for two months. Biomarkers like serum triglycerides and albumin levels, as well as muscle mass, appetite score, and actual weight were recorded at the beginning and the end of the intervention.
Findings: The appetite score, serum albumin, and average muscle mass increased significantly in the intervention group after two months. Also, serum triglyceride levels decreased significantly in this group.
Conclusion: Using Appetizer Barij Essence Syrup® in peritoneal dialysis patients with cachexia improved the appetite, as well as cachexia indices, like serum albumin and muscle mass. However, the impact of these interventions on these indices must be evaluated over a longer period so, long-term studies may yield more reliable results.
کلیدواژهها [English]
-
Cachexia
-
Appetite
-
Peritoneal dialysis
-
Herbal extract