ارزیابی اثر آب انگور قرمز روی بیماری آلزایمر در رات

نوع مقاله : مقاله های پژوهشی

نویسندگان

1 کارشناس ارشد، گروه زیست شناسی، دانشگاه پیام نور اصفهان، اصفهان، ایران

2 استاد، گروه فیزیولوژی، دانشکدهی پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی اصفهان، اصفهان، ایران

3 استادیار، گروه فیزیولوژی، دانشکدهی پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی اصفهان، اصفهان، ایران

4 استادیار، گروه فیزیولوژی، دانشگاه پیام نور اصفهان، اصفهان، ایران

چکیده

 خلاصه:مقدمه. بیماری آلزایمر از مهمترین بیماریهای تحلیل برنده عصبی است که به دنبال تولید رادیکالهای آزاد و استرس اکسیداتیو بروز می کند . مطالعات نشان داده که ترکیبات آنتی اکسیدانی اثر فوق العاده ای در تقویت حافظه و کنترل بیماری آلزایمر دارند.همچنین اشاره شده که آب انگور قرمز حاوی ترکیبات آنتی اکسیدانی می باشد. لذا در این مطالعه اثرات آب انگور قرمز بر سرعت یادگیری و بهبودی حافظه در رتهای آلزایمری مورد بررسی قرار گرفته است .مواد و روشها: برای ایجاد مدل آلزایمری از تزریق دو طرفه استرپتوزوسین STZ)) درون بطنهای جانبی رتهای نر استفاده شد. رتها آب انگور قرمز 10٪ را به مدت 21 روز نوشیدند. برای بررسی حافظه و یادگیری رتها از تست یادگیری اجتنابی غیر فعال استفاده شد. زمان تاخیر ورود به اتاق تاریک پارامتر اصلی برای ارزیابی حافظه اجتنابی و یادگیری می باشد.نتایج: نتایج ما نشان داد که شاخصهای یادگیری و حافظه در گروه STZ در مقایسه با گروه Sham  به طور قابل ملاحظه ای کاهش پیدا کرده و بر عکس مصرف آب انگور قرمز 10٪ به طور قابل ملاحظه ای  باعث افزایش سرعت یادگیری و بهبودی حافظه در رتهای آلزایمری شده است.بحث:با توجه به نتایج به دست آمده در این تحقیق و گزارشهای قبلی مبنی بر تاثیر آب انگور قرمز بر یادگیری و حافظه, به نظر می رسد که احتمالاً آنتی اکسیدانهای موجود در آب انگور قرمز می تواند اختلالات و عارضه های ایجاد شده در حافظه را بهبود بخشد.

کلیدواژه‌ها


عنوان مقاله [English]

Evaluation of the Effects of Red Grape Juice on Alzheimer's Disease in Rats

نویسندگان [English]

  • Zahra Siahmard 1
  • Hojjatollah Alaei 2
  • Parham Reisi 3
  • Ali Asghar Pilehvarian Ali Asghar Pilehvarian 4
1 Department of Biology, Payam-e-Noor University, Isfahan, Iran
2 Professor, Department of Physiology, School of Medicine, Isfahan University of Medical Sciences, Isfahan, Iran
3 Assistant Professor, Department of Physiology, School of Medicine, Isfahan University of Medical Sciences, Isfahan, Iran
4 Assistant Professor, Department of Physiology, Payam-e-Noor University, Isfahan, Iran
چکیده [English]

Background: Alzheimer's disease is a neurodegenerative disease caused by free radicals and oxidative stress. On the other hand, antioxidant agents can affect the consolidation of memory and thus control of Alzheimer's disease. It was indicated that red grape juice contains antioxidant agents. In this study, the effects of red grape juice on speed of learning and consolidation of memory in rats with Alzheimer's were studied.Methods: Alzheimer's was induced by bilateral infusion of streptozotocin (STZ) into the lateral ventricles of brains of male rats. The rats drank 10% red grape juice during 21 days. A passive avoidance learning test was used for measuring memory and learning in rats. Delay in entering the dark room is the most important parameter in avoidance learning test for measurement of memory and learning.Findings: Our results showed that memory and learning in STZ-group decreased significantly compared to the sham group. In contrast, red grape juice intake increased the speed of learning and improvement of memory in rats with Alzheimer's. Conclusion: Similar to other studies, our results indicated that red grape juice can reverse memory deficits caused by STZ.

کلیدواژه‌ها [English]

  • Alzheimer's disease
  • Streptozotocin
  • Red grape juice
  • Morris water maze test
  • Avoidance learning test
  1. Jee YS, Ko IG, Sung YH, Lee JW, Kim YS, Kim SE, et al. Effects of treadmill exercise on memory and c-Fos expression in the hippocampus of the rats with intracerebroventricular injection of streptozotocin. Neurosci Lett 2008; 443(3): 188-92.
  2. Ishrat T, Khan MB, Hoda MN, Yousuf S, Ahmad M, Ansari MA, et al. Coenzyme Q10 modulates cognitive impairment against intracerebroven-tricular injection of streptozotocin in rats. Behav Brain Res 2006; 171(1): 9-16.
  3. Shukitt-Hale B, Carey A, Simon L, Mark DA, Joseph JA. Effects of Concord grape juice on cognitive and motor deficits in aging. Nutrition 2006; 22(3): 295-302.
  4. Dani C, Pasquali MA, Oliveira MR, Umezu FM, Salvador M, Henriques JA, et al. Protective effects of purple grape juice on carbon tetrachloride-induced oxidative stress in brains of adult Wistar rats. J Med Food 2008; 11(1): 55-61.
  5. Heo HJ, Hong SC, Cho HY, Hong B, Kim HK, Kim EK, et al. Inhibitory effect of zeatin, isolated from Fiatoua villosa, on acetylcholinesterase activity from PC12 cells. Mol Cells 2002; 13(1): 113-7.
  6. Frank B, Gupta S. A review of antioxidants and Alzheimer's disease. Ann Clin Psychiatry 2005; 17(4): 269-86.
  7. Akhondzadeh S, Noroozian M, Mohammadi M, Ohadinia S, Jamshidi AH, Khani M. Salvia officinalis extract in the treatment of patients with mild to moderate Alzheimer's disease: a double blind, randomized and placebo-controlled trial. J Clin Pharm Ther 2003; 28(1): 53-9.
  8. Balk E, Chung M, Raman G, Tatsioni A, Chew P, Ip S, et al. B vitamins and berries and age-related neurodegenerative disorders. Evid Rep Technol Assess (Full Rep ) 2006; (134): 1-161.
  9. Jefremov V, Zilmer M, Zilmer K, Bogdanovic N, Karelson E. Antioxidative effects of plant polyphenols: from protection of G protein signaling to prevention of age-related pathologies. Ann N Y Acad Sci 2007; 1095: 449-57.
  10. Anekonda TS. Resveratrol--a boon for treating Alzheimer's disease? Brain Res Rev 2006; 52(2): 316-26.
  11. Engelhart MJ, Geerlings MI, Ruitenberg A, van Swieten JC, Hofman A, Witteman JC, et al. Dietary intake of antioxidants and risk of Alzheimer disease. JAMA 2002; 287(24): 3223-9.
  12. Grundman M, Grundman M, Delaney P. Antioxidant strategies for Alzheimer's disease. Proc Nutr Soc 2002; 61(2): 191-202.
  13. Pezzuto JM. Grapes and human health: a perspective. J Agric Food Chem 2008; 56(16): 6777-84.
  14. Chui MH, Greenwood CE. Antioxidant vitamins reduce acute meal-induced memory deficits in adults with type 2 diabetes. Nutr Res 2008; 28(7): 423-9.
  15. Lannert H, Hoyer S. Intracerebroventricular administration of streptozotocin causes long-term diminutions in learning and memory abilities and in cerebral energy metabolism in adult rats. Behav Neurosci 1998; 112(5): 1199-208.
  16. Emami M, Hosseini A, Saeedi A, Golbidi D, Reisi P, Alaei H. Effect of red grape juice on learning and passive avoidance memory in rats. Journal of isfahan Medical school 2010; 28(104): 1-8.
  17. Sarkaki A, Farbood Y, Badavi M. The effect of grape seed extract on spatial memory in aged male rats. Pak J Med Sci 2007; 23(4): 561-6.