نوع مقاله : Original Article(s)
نویسندگان
1
دانشجوی کارشناسی ارشد، مرکز تحقیقات تغذیه و امنیت غذایی و گروه تغذیه، دانشکدهی بهداشت، دانشگاه علوم پزشکی شهید صدوقی، یزد، ایران
2
استاد، گروه آمار و اپیدمیولوژی، دانشکدهی بهداشت، دانشگاه علوم پزشکی شهید صدوقی، یزد، ایران
3
استادیار، گروه تغذیه، دانشکدهی تغذیه و علوم غذایی، دانشگاه علوم پزشکی اصفهان، اصفهان، ایران
4
استادیار، گروه رفتار حرکتی، دانشکدهی تربیت بدنی و علوم ورزشی، دانشگاه الزهرا (س)، تهران، ایران
5
دانشجوی دکتری، مرکز تحقیقات تغذیه و امنیت غذایی و گروه تغذیهی جامعه، دانشکدهی تغذیه و علوم غذایی، دانشگاه علوم پزشکی اصفهان، اصفهان، ایران
6
استادیار، مرکز تحقیقات تغذیه و امنیت غذایی و گروه تغذیه، دانشکدهی بهداشت، دانشگاه علوم پزشکی شهید صدوقی، یزد، ایران
چکیده
مقدمه: شواهد اپیدمیولوژیک نشان داده است که مکملهای آنتیاکسیدانی میتوانند نقش مهمی در جلوگیری از آسیب عضلانی و استرس اکسیداتیو ناشی از ورزش ایفا کنند. انار، به جهت داشتن مقادیر بالای ترکیبات منحصر به فرد پلیفنلی و آنتیاکسیدانها، در سالهای اخیر، توجه محققان را به خود معطوف کرده است. این مطالعه، با هدف بررسی تأثیر آب انار طبیعی بر استرس اکسیداتیو و آسیب عضلانی و التهاب ناشی از ورزش در مردان جوان انجام گردید.روشها: این مطالعهی تجربی به صورت کارآزمایی بالینی بر روی 30 مرد سالم جوانی که 3 جلسه در هفته ورزش کردند و واجد معیارهای ورود به مطالعه بودند، به اجرا درآمد. آنها به طور تصادفی، و با استفاده از جدول اعداد تصادفی، به دو گروه مورد (مکمل) و شاهد (دارونما) تقسیم شدند. افراد گروه مورد، روزانه یک فنجان 250 میلیلیتری آب انار، که به صورت آب انار طبیعی و تهیه شده توسط محقق بود و گروه شاهد نیز، روزانه یک فنجان 250 میلیلیتری دارونما را به مدت 8 هفته در ساعت معین دریافت کردند. نمونهی خون، پس از حداقل 8 ساعت ناشتا بودن، جهت ارزیابی شاخصهای آسیب عضلانی شامل کراتین کیناز (CK یا Creatine kinase) و لاکتات دهیدروژناز (LDH یا Lactate dehydrogenase) و شاخص پروکسیداسیون لیپیدی شامل مالون دی آلدهید (MDA یا Malondialdehyde) و شاخص التهابی شامل پروتئین واکنشی C (CRP یا C-reactive protein) درشروع و پایان مطالعه گرفته شد. آنالیز آماری با استفاده از آزمونهای Paired-t و t مستقل انجام شد.یافتهها: به دنبال مصرف 8 هفتهای آب انار، میزان MDA در گروه دریافت کنندهی مکمل از 5/1 به 1/1 میکرومول در لیتر کاهش و در گروه شاهد از 5/1 به 7/1 میکرومول در لیتر افزایش یافت. میانگین تغییرات این شاخص بین دو گروه دارای تفاوت معنیدار بود (047/0 = P). تغییرات LDH، CRP و CK در هیچ کدام از گروهها معنیدار نبود.نتیجهگیری: نتایج این مطالعه، نشانگر احتمال اثرات سودمند آب انار در تقویت سیستم دفاع آنتیاکسیدانی بدن و کاهش استرس اکسیداتیو میباشد.
کلیدواژهها
عنوان مقاله [English]
The Effect of Pomegranate Juice Supplementation on Muscle Damage, Oxidative Stress and Inflammation Induced by Exercise in Healthy Young Men
نویسندگان [English]
-
Ehsan Bayat-Chadegani
1
-
Hossein Fallahzadeh
2
-
Gholamreza Askari
3
-
Roza Rahavi
4
-
Zahra Maghsoudi
5
-
Azadeh Nadjarzadeh
6
1
MSc Student, Nutrition and Food Security Research Center AND Department of Nutrition, School of Health, Shahid Sadoughi University of Medical Sciences, Yazd, Iran
2
Professor, Department of Biostatistics and Epidemiology, School of Health, Shahid Sadoughi University of Medical Sciences, Yazd, Iran
3
Assistant Professor, Department of Nutrition, School of Nutrition and Food Sciences, Isfahan University of Medical Sciences, Isfahan, Iran
4
Assistant Professor, Department of Motor Behavior, School of Physical Education and Sports Science, Alzahra University, Tehran, Iran
5
PhD Candidate, Food Security Research Center and Department of Community Nutrition, School of Nutrition and Food Science, Isfahan University of Medical Sciences, Isfahan, Iran
6
Assistant Professor, Nutrition and Food Security Research Center AND Department of Nutrition, School of Health, Shahid Sadoughi University of Medical Sciences, Yazd, Iran
چکیده [English]
Background: Epidemiological evidence has shown that antioxidant supplements may play an important role in preventing exercise-induced muscle damage and oxidative stress. Recent years, some researchers have shown high levels of unique compounds in pomegranate polyphenol antioxidants. The aim of this study was to evaluate the impact of natural pomegranate juice on oxidative stress, muscle damage and inflammation induced by exercise in healthy young men.Methods: This clinical trial study was conducted on 30 healthy young men who exercised 3 times a week and were eligible for the study. They was randomly divided into two experimental (supplement) and control (placebo) groups. Experimental group received a daily cup of 250 ml of natural pomegranate juice, prepared by the researcher, and the control group received a daily cup of 250 ml of placebo, for 8 weeks at the same time. Blood samples were collected after at least 8 hours of fasting to assess indicators of muscle damage including creatine kinase (CK) and lactate dehydrogenase (LDH), lipid peroxidation including malondialdehyde (MDA) and inflammation including C-reactive protein (CRP), at the beginning and end of the study. Statistical analysis was performed using the paired and independent-samples t test.Findings: Following 8 weeks of consumption of pomegranate juice, MDA levels decreased from 1.5 to 1.1 μmol/l in pomegranate group and increased from 1.5 to 1.7 μmol/l in control group. The change of this indicator was significantly different between the two groups (P = 0.047). Changes in LDH, CRP and CK were not significant in any of the groups.Conclusion: The findings of this study suggest potential beneficial effects of pomegranate juice in strengthening the antioxidant defense system and reducing oxidative stress.
کلیدواژهها [English]
-
Pomegranate
-
Muscle damage
-
Inflammation
-
Oxidative Stress