نوع مقاله : مقاله مروری
نویسندگان
1
دانشجوی دکتری، گروه فیزیولوژی، دانشکدهی پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی مشهد، مشهد، ایران
2
استادیار، گروه بیوشیمی، دانشکدهی پزشکی و مرکز تحقیقات سندرم متابولیک، دانشگاه علوم پزشکی مشهد، مشهد، ایران
3
استادیار، مرکز تحقیقات سرطان و گروه فنآوریهای نوین، دانشکدهی پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی مشهد، مشهد، ایران
4
استاد، گروه فیزیولوژی، دانشکدهی پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی مشهد، مشهد، ایران
چکیده
زعفران یا Crocus sativus از خانوادهی Iridacea است که از گذشته تا کنون در مصارف خانگی به عنوان طعم دهنده و رنگ کنندهی غذاها به کار میرود. مطالعات مختلف نشان داده است زعفران دارای ویژگیهای فارماکولوژیک متعددی همچون اثرات ضد التهابی، آنتیاکسیدانی، آنتیپرولیفراتیو و القا کنندهی آپوپتوز به صورت انتخابی در سلولهای سرطانی میباشد. اگر چه در مطالعات برونتنی و حیوانی، پژوهشهای گستردهای بر روی این گیاه انجام شده است، اما کاربرد این گیاه دارویی به صورت بالینی محدود است. با توجه به گرایش امروزهی انسانها به استفاده از مشتقات گیاهی به جای مشتقات شیمیایی برای درمان، باید توجه ویژهای به اثرات ارزشمند زعفران معطوف گردد و پژوهشها در این زمینه از سطح علوم پایه، به مطالعات بالینی سوق یابد. به منظور سهولت ارزیابی و تفکر بیشتر راجع به خواص این گیاه، مطالعهی مروری حاضر، تحقیقات بالینی را که این زمبنه انجام شدهاند، ارایه مینماید.
کلیدواژهها
عنوان مقاله [English]
Clinical Studies on the Effect of Saffron in Different Diseases
نویسندگان [English]
-
Nastaran Rezaei
1
-
Seyed Mehdi Hasanian
2
-
Amir Avan
3
-
Majid Khazaei
4
1
PhD Student, Department of Medical Physiology, School of Medicine, Mashhad University of Medical Sciences, Mashhad, Iran
2
Assistant Professor, Department of Medical Biochemistry, School of Medicine AND Metabolic Syndrome Research Center, Mashhad University of Medical Sciences, Mashhad, Iran
3
Assistant Professor, Cancer Research Center AND Department of Modern Sciences and Technologies, School of Medicine, Mashhad University of Medical Sciences, Mashhad, Iran
4
Professor, Department of Physiology, School of Medicine, Mashhad University of Medical Sciences, Mashhad, Iran
چکیده [English]
Saffron or Crocus sativus is a member of Iridacea which traditionally has been used as flavor and color in foods. Studies indicated that saffron has different pharmacological effects such as anti-inflammatory, antioxidant, antiproliferative, and apoptosis. Although, numerous in-vitro and in-vivo studies have been done to find the different effects of this herbal drug, however, clinical usage of it is very limited. Since using herbal drugs in treatment of disease is very popular, it should be more attention on the beneficial effects of saffron which lead to clinical usage of it. In this study, to understand more about the beneficial effects of this herbal drug, we reviewed clinical studies which have been done on saffron so far.
کلیدواژهها [English]
-
Saffron
-
Clinical study
-
Disease