نوع مقاله : خلاصه سیاستی
نویسندگان
1
دانشجوی دکترای تغذیه، کمیته تحقیقات دانشجویی، گروه تغذیه بالینی و رژیم درمانی، دانشکده علوم تغذیه و صنایع غذایی، انستیتو تحقیقات تغذیهای و صنایع غذایی کشور، دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، تهران، ایران
2
کارشناس ارشد تغذیه، گروه تغذیه جامعه، دانشکده تغذیه و علوم غذایی، مرکز تحقیقات تغذیه و امنیت غذایی، دانشگاه علوم پزشکی اصفهان، اصفهان، ایران
3
کارشناس ارشد تغذیه، گروه تغذیه جامعه، دانشکده تغذیه و علوم غذایی، دانشگاه علوم پزشکی شیراز، شیراز، ایران
4
کارشناس ارشد تغذیه ورزشی، گروه فیزیولوژی ورزشی، دانشکده تربیت بدنی و علوم ورزشی، دانشگاه تهران، تهران، ایران
5
دانشیار، گروه تغذیه جامعه، دانشکده تغذیه و علوم غذایی، دانشگاه علوم پزشکی شیراز، شیراز، ایران
6
دانشیار، گروه تغذیه جامعه، دانشکده تغذیه و علوم غذایی، مرکز تحقیقات تغذیه و امنیت غذایی، دانشگاه علوم پزشکی اصفهان، اصفهان، ایران
10.48305/jims.v43.i823.0824
چکیده
مصرف غذاهای فوقفرآوری شده در بین نوجوانان ایرانی، به یک نگرانی جدی سلامت عمومی تبدیل شده است. غذاهای فوقفرآوری شده حاوی مقادیر زیاد قند، چربیهای ناسالم و مواد افزودنی هستند که از طریق مکانیسمهای مختلفی مانند افزایش مقاومت به انسولین، اختلال در پروفایل لیپیدی و افزایش فشارخون، سلامت متابولیک نوجوانان را تهدید میکنند. نگرانیها درباره غذاهای فوقفرآوری شده زمانی بیشتر میشود که بدانیم با روند مصرف فزاینده در سالهای آتی مواجه هستیم. سیاستگذاران سلامت بایستی توجه ویژهای به این نگرانی داشته باشند، چرا که عوارض متابولیک ناشی از مصرف این غذاها میتواند بار بیماریهای غیرواگیر در آینده را به شدت افزایش دهد. در این زمینه، این مطالعه چهار راهکار سیاستی را برای کاهش مصرف غذاهای فوقفرآوری شده در نوجوانان پیشنهاد نمود از جمله «اجرای برنامههای آموزشی در مدارس» به عنوان راهکار پایدار، «محدودیت تبلیغات مواد غذایی ناسالم»، «برچسبگذاری هشداردهنده روی محصولات» و «اعمال مالیات هدفمند بر غذاهای مضر». اجرای تعاملی این راهکارها میتواند برای کاهش مصرف این محصولات کمک کننده باشد و مداخلات زودهنگام و برنامهریزی جامع برای مدیریت سلامت نسل آینده را به همراه داشته باشد. در این خصوص، مطالعه بر ضرورت تشکیل کارگروه ویژه مشترک بین وزارتخانههای بهداشت، آموزش و پرورش و صنعت تاکید دارد تا با هماهنگی بینبخشی، از بار بیماریهای غیرواگیر در آینده پیشگیری شود.
تازه های تحقیق
دنیا پورصالحی: Google Scholar
پروانه صانعی: Google Scholar
کلیدواژهها
موضوعات
عنوان مقاله [English]
Ultra-processed Foods: The Silent Threat to Adolescent Health
نویسندگان [English]
-
Donya Poursalehi
1
-
Sana Farzam
2
-
Saeideh Mirzaei
3
-
Ali Asadi
4
-
Masoumeh Akhlaghi
5
-
Parvane Saneei
6
1
PhD Student, Student Research Committee, Department of Clinical Nutrition and Dietetics, Faculty of Nutrition Sciences and Food Technology, National Nutrition & Food Technology Research Institute, Shahid Beheshti University of Medical Sciences, Tehran, Iran
2
MSc, Department of Community Nutrition, School of Nutrition and Food Science, Nutrition and Food Security Research Center, Isfahan University of Medical Sciences, Isfahan, Iran
3
MSc, Department of Community Nutrition, School of Nutrition and Food Science, Shiraz University of Medical Sciences, Shiraz, Iran
4
MSc, Department of Exercise Physiology, School of Physical Education and Sport Sciences, University of Tehran, Tehran, Iran
5
Associate Professor, Department of Community Nutrition, School of Nutrition and Food Science, Shiraz University of Medical Sciences, Shiraz, Iran
6
Associate Professor, Department of Community Nutrition, School of Nutrition and Food Science, Nutrition and Food Security Research Center, Isfahan University of Medical Sciences, Isfahan, Iran
چکیده [English]
Ultra-processed food consumption among Iranian adolescents has become a serious public health concern. Ultra-processed foods contain high amounts of sugar, unhealthy fats, and additives that threaten the metabolic health of adolescents through various mechanisms including promoting insulin resistance, disrupting lipid profiles, and elevating blood pressure. Concerns about ultra-processed foods increase when we know that we are facing an increasing consumption trend in the coming years. Health policymakers should pay special attention to this concern, as the metabolic complications caused by the consumption of these foods can greatly increase the burden of non-communicable diseases in the future. In this context, this study proposed four policy strategies to reduce the consumption of ultra-processed foods in adolescents, including "implementing educational programs in schools" as a sustainable solution, "limiting unhealthy food advertising," "warning labeling on products," and "imposing targeted taxes on harmful foods." The interactive implementation of these strategies can help reduce the consumption of these products, facilitating early intervention and comprehensive health planning for the next generation. In this regard, the study emphasizes the need to form a joint special task force between the ministries of health, education, and industry to prevent the burden of non-communicable diseases in the future through inter-sectoral coordination.
کلیدواژهها [English]
-
Ultra-processed foods
-
Adolescent
-
Obesity
-
Metabolic syndrome
-
Health policy